czwartek, 21 lutego 2013

EUROPEAN DAY of HEALTHY FOOD.



       W miesiącu listopadzie realizowano tematy związane ze zdrową żywnością.

 Przygotowano gazetkę tematyczną na korytarzu.



Kilka rad - Jak zdrowo się odżywiać.

PIRAMIDA ZDROWEGO ŻYWIENIA - wykonana przez uczniów z wycinek z gazet.

Gazetka i prace uczniów klasy IV- pt."Zdrowy posiłek"

Gazetka na korytarzu

Gazetka i prace uczniów klasy IV- pt."Zdrowy posiłek"
 
Przygotowano -  DZIEŃ ZDROWEJ ŻYWNOŚCI.
Cała szkoła przygotowała się do degustacji zdrowych produktów. Każda klasa przyniosła inną grupę zdrowych produktów.





























 Zaprezentowano prezentację multimedialną o zdrowej żywności przygotowaną przez ucznia.

 W szkole naszej również jest prowadzona akcja Szklanka Mleka i Warzywa i owoce w szkole.



Pielęgniarka szkolna przeprowadziła pogadanki na temat właściwej diety.

Zorganizowano również tzw. Zdrową dyskotekę, na której uczniowie częstowali się owocami, sokami, wodą mineralną, natomiast w konkursach tanecznych mogli wygrać batoniki musli, soczki, ufundowane przez Radę Rodziców.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz